Bolero peren kwarktaart

  • Geplaatst op
  • 0
Bolero peren kwarktaart

De 'macrofriendlychef' deelde dit overheerlijke en gezonde 'Bolero Peren kwarktaart' recept! Ideaal voor mensen die bewust op voedingswaarden letten, want deze taart bevat slecht 198 kcal per portie (bij 10 porties). Ga jij hem proberen?

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 100 gram dadels
  • 10 gram honing
  • 30 gram kokosolie (gesmolten)
  • 1000 gram magere kwark
  • 60 gram vanille eiwitpoeder
  • 20 gram gelatine
  • Bolero peer (9gram)


Bereidingswijze:

  1. Mix de havermout, dadels, honing en gesmolten kokos met elkaar. Je kunt de dadels fijn malen in een keukenmachine, maar ook in plakjes snijden en door de mix doen voor wat extra 'bite'. Doe de mix in een bakvorm en druk het goed aan, zodat de bodem mooi egaal is en aan elkaar plakt. Je kunt een taartvorm gebruiken, maar ook een cakevorm voldoet. 
  2. Zet de bodem in de koelkast 
  3. Laat de gelatine in water weken
  4. Meng de kwark samen met het eiwitpoeder en voeg eventueel naar smaak Stevia toe
  5. Wring de gelatine na een paar minuten uit
  6. Verwarm de gelatine kort en meng dit samen met het zakje Bolero peer.
  7. Voeg eventueel nog wat water toe als het mengsel te stevig is
  8. Voeg het gelatine/Bolero mengsel rustig aan het kwarkmengsel toe
  9. Mix vervolgens goed totdat het mengsel mooi glad en luchtig is
  10. Giet het mengsel bovenop de bodem
  11. Laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast
  12. Garneer met stukjes peer en wat kaneel
  13. Enjoy!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.