Luchtige cake met vleugje vanille en Frambozen

Luchtige cake met vleugje vanille en Frambozen

Deze luchtige cake met een vleugje vanille is makkelijk om te maken, maar hij oogt feestelijk en smaakt verrukkelijk.

Ik ga op visite en neem mee… deze luchtige cake met een zachte vanillesmaak en frisse frambozen bovenop. Makkelijk om te maken, maar hij oogt feestelijk en smaakt verrukkelijk.

 

Ingrediënten

  • 5 eieren (maat L)
  • 200 g kristalsuiker of 200 g erythritol voor een suikervrije optie. 200 gram is prima als je de textuur wil behouden en houdt van een subtielere zoetheid. Wil je het precies even zoet als met suiker? Voeg dan max. 25–30% extra erythritol toe dus 250–260 g.
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 2 el volle melk (ca. 30 ml)
  • 200 g bloem
  • 16 g bakpoeder (1 zakje)
  • 1 Classic verpakking Bolero Vanille (1,5 g)

Topping:

  • Glazuur: 3 el poedersuiker of 3 el poedervormige erythritol + 2-3 tl amandelmelk 
  • Verse frambozen (garnering)
  • (Optioneel: beetje kokosrasp eroverheen)


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte). Vet de bakvorm in.
  2. Mix de eieren tot ze schuimig zijn.
  3. Voeg suiker (of erythritol), olie, Bolero Vanille en vanillesuiker toe. Mix dit op hoge stand tot het luchtig is.
  4. Voeg de melk toe. Mix kort door.
  5. Voeg de bloem en het bakpoeder aan het beslag toe en meng goed.
  6. Giet het beslag in de bakvorm. Bak 45-55 minuten op 170°C. Check met een prikker of hij gaar is.
  7. Laat volledig afkoelen op een rooster.


Glazuur & afwerking

  1. Meng de poedersuiker of poedervormige erythritol met de amandelmelk tot een glad glazuur.
  2. Verdeel het glazuur over de cake.
  3. Garneer met verse frambozen en eventueel wat extra kokosrasp.

 

Klaar is je heerlijke cake! Eet smakelijk!


Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.