We hebben weer een nieuwe favoriet als het gaat om Bolero taarten! Deze sweet, sweet berry blues is gemaakt met onder ander Bolero Vanille en bevat veel vezels en eiwit. Het moeilijkste van dit recept is wachten totdat de taart is opgesteven ;)
Recept: The Fit Baking Physio
Ingrediënten
Bodem
200 gram havermout fijne vlokken
250 gram blauwe bessen
Eerste laag
1kg griekse yoghurt 2% vet
1 zakje Bolero Vanille 9 gram
12 gelatine blaadjes
100 gram smaakloze whey
Topping
Bereiding
Bodem
Stap 1: weeg de havermout af in een mengkom
Stap 2: vermaal de blauwe bessen en meng het met de havermout
Stap 3: verdeel het mengsel gelijkmatig in de springvorm en druk goed aan.
Stap 4: zet de springvorm in de koelkast ongeveer een uur zodat het hard word.
Eerste laag
Stap 1: laat de gelatine blaadjes weken in water.
Stap 2: meng de whey, griekse yoghurt, vanille bolero samen
Stap 3: smelt de gelatine in een pannetje met een klein beetje water. Zodra gesmolten direct in het mengsel gieten en goed roeren.
Topping
Stap 1: strooi de blauwe bessen voorzichtig over de gehele taart
Stap 2: zet de springvorm weer in de koelkast en zodat de gelatine kan opstijven voor 2 uur.
Stap 3: Enjoy!