Bolero 'Appelcake'
- Geplaatst op
- 0
Wij kregen dit recept van deze heerlijke, koolhydraatarme Bolero 'appelcake' opgestuurd door Stephanie Bolt. Een luchtige cake met verstopte groenten en Bolero Appel ;)
Ingredienten:
- 250 gram courgette
- 2 sticks Bolero Appel
- 4 tl kaneel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- Stevia naar smaak
- 160 gram amandelmeel
- Snufje zout
- 60 gram roomboter ( kamertemperatuur)
- 100 gram roomkaas
- 4 eieren
- 1 tl vanille extract
Bereidingswijze:
- Schil de courgette en snijdt in blokjes
- Doe 1 zakje. Bolero Appel in een pan met een laagje water en wat kaneel. Paar minuten zachtjes laten pruttelen.
- Meng in een kom de amandelmeel, bakpoeder en het zout.
- Meng in een andere kom de boter en roomkaas. Voeg daar het vanille extract aan toe en vervolgens 1 voor 1 de eieren.
- Laat de courgette uitlekken en bestrooi met nog wat kaneel en een beetje Bolero appel.
- Voeg langzaam het amandelmeel mengsel toe aan het boter roomkaas mengsel.
- Roer zachtjes de courgette erdoor en voeg naar smaak stevia en nog een half tot heel zakje Bolero Appel toe.
- Vet een bakvorm in
- Zet de cake ongeveer 35/45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
Enjoy!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...