Bolero 'Appelcake'

  • Geplaatst op
  • 0
Bolero 'Appelcake'

Wij kregen dit recept van deze heerlijke, koolhydraatarme Bolero 'appelcake' opgestuurd door Stephanie Bolt. Een luchtige cake met verstopte groenten en Bolero Appel ;)


Ingredienten:

  1. 250 gram courgette
  2. 2 sticks Bolero Appel
  3. 4 tl kaneel
  4. 2 tl wijnsteenbakpoeder
  5. Stevia naar smaak
  6. 160 gram amandelmeel
  7. Snufje zout
  8. 60 gram roomboter ( kamertemperatuur)
  9. 100 gram roomkaas
  10. 4 eieren
  11. 1 tl vanille extract


Bereidingswijze:

  1. Schil de courgette en snijdt in blokjes
  2. Doe 1 zakje. Bolero Appel in een pan met een laagje water en wat kaneel. Paar minuten zachtjes laten pruttelen.
  3. Meng in een kom de amandelmeel, bakpoeder en het zout.
  4. Meng in een andere kom de boter en roomkaas. Voeg daar het vanille extract aan toe en vervolgens 1 voor 1 de eieren.
  5. Laat de courgette uitlekken en bestrooi met nog wat kaneel en een beetje Bolero appel.
  6. Voeg langzaam het amandelmeel mengsel toe aan het boter roomkaas mengsel.
  7. Roer zachtjes de courgette erdoor en voeg naar smaak stevia en nog een half tot heel zakje Bolero Appel toe.
  8. Vet een bakvorm in
  9. Zet de cake ongeveer 35/45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden 

 

Enjoy!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.