Bolero Meringues

 • Geplaatst op
 • 1
Bolero Meringues

Met dit recept van Ellemieke de Vries-Schaap maak je in een handomdraai de vrolijkste en lekkerste meringues! 

 

Ingrediënten:

 1. 75 gram eiwit
 2. 150 gram kristalsuiker 
 3. 1 zakje Bolero Ananas (3gram)

 

Bereidingswijze:

 1. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
 2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een braadslee met bakpapier, schenk de fijne kristalsuiker erin en zet hem 5 minuten in de oven tot de randen net gaan smelten. Door de suiker te verhitten lost die gemakkelijker op in de eiwitten en wordt het mengsel stabieler en glanzender.
 3. Weeg intussen de eiwitten in mengkom die niet van plastic is. Zorg dat de kom en garde goed schoon en vetvrij zijn. Begin langzaam te kloppen, zodat er kleine stabiliserende belletjes ontstaan. Voer dan de snelheid op tot het eiwit stijve pieken vormt en je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt.
 4. Houd het mengsel goed in de gaten en stop met kloppen voordat het er vlokkig gaat uitzien. Haal de suiker uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 100 °C.
 5. Zet de mixer weer op de hoogste stand en voeg één voor één volle eetlepels hete suiker aan de stijve eiwitten toe; zorg dat het eiwitschuim steeds weer stijve pieken vormt voordat je een nieuwe eetlepel suiker toevoegt. Voeg ook het zakje Bolero Ananas aan het mengsel toe.
 6. Blijf als alle suiker is toegevoegd nog 5-7 minuten op de hoogste snelheid kloppen. Het is klaar voor gebruik als het als een mooie gladde, glanzende piek op het topje van je vinger blijft staan.
 7. Om de meringues mooi geel te krijgen, verf de binnenkant van de spuitzak met een progel kleurstof.
 8. Spuit de meringues in toefjes om de met papier beklede bakplaat. 
 9. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven. Meringues van dit formaat zijn ongeveer in 40 minuten klaar, maar houd ze goed in de gaten!
 10. Eet smakelijk! Reacties

 1. Marije Stuurman Marije Stuurman

  Ik zat zelf ook te denken welke kleuren schuimpjes ik kon maken met de bolero limonade bedankt voor de gouden tip

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.